Værspesialisten StormGeo vant Eksportprisen 2016

I tøff konkurranse mot mer enn 80 nominerte bedrifter var det til slutt StormGeo som ble kåret til vinner av Eksportprisen 2016 under den årlige Eksportkonferansen i Oslo.

– Dette er en stor annerkjennelse for arbeidet de ansatte gjør, og det er veldig stas at vi endelig vant etter å ha vært nominert tre år på rad, sier Hege Kveen og Svein Kåre Giskegjerde i StormGeo.

Juryleder for Eksportprisen, John G. Bernander, mener StormGeo representerer en bedrift som virkelig har grepet mulighetene.

– StormGeo har en eksportandel på over 80 prosent, har vist god lønnsomhet og suksess over tid og skaper verdier i Norge gjennom markeder ute, sier Bernander. Årets fagjury, som i tillegg til Bernander bestod av Siri Hatlen og Gunn Wærsted løftet også frem at årets vinner har vært gjennom en imponerende vekstperiode, og er et godt eksempel på et selskap som har evnet å omstille seg ved å være innovative i tråd med kundenes behov.

StormGeo

Markedssjef Hege Kveen og markedsdirektør Svein Kåre Giskegjerde i StormGeo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Beslutningsstøtte

StormGeo er en av verdens største kommersielle leverandører av værtjenester. Selskapet leverer beslutningsstøtte til værekritiske operasjoner til offshore-, onshore-, fornybar-, media- og luftfartsnæringen. Selskapet ble etablert i 1997 av meteorolog og programleder Siri Kalvig i samarbeid med TV2. De har siden den gang utviklet seg til å omfatte 26 kontorer fordelt på 16 land og mer enn 340 ansatte. Selskapet har ekspandert globalt og har i dag 340 ansatte fordelt på 26 kontorer i 16 forskjellige land verden over.

 

Premiere norske eksportbedrifter

Eksportprisen, som i år ble delt ut av Kari Traaa, har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Prisen deles ut av GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Eksportkreditt Norge. De om lag 80 aktørene som var nominert til årets pris, opererer innen fiskeri, IT og elektronikk, maritim sektor, olje og offshore og industri.

 

Publisert 12. apr 2016