Aktuelt

Vis alle 2019 2018 2017 2016

Eksportkreditt Norge finansierer seks hekktrålere

19. jul 2019

Eksportkreditt Norge utbetaler et lån til det islandske fiskebåtrederiet Bergur-Huginn i forbindelse med leveranse av hekktråleren «Vestmannaey» fra Vards verft på Aukra. Ytterligere fem lån, til fem identiske fartøy, skal utbetales til islandske redere i løpet av de kommende månedene.

Roald Amundsen klar for nye ekspedisjoner

15. jul 2019

Eksportkreditt Norge har utbetalt et lån på 130 millioner euro til Hurtigruten AS. Lånet skal finansiere rederiets overtakelse av MS Roald Amundsen – verdens første hybriddrevne cruiseskip.

Første utbetaling under nytt skipsfinansieringstilbud

01. jul 2019

Brønnbåtrederiet Sølvtrans ble første selskap som får utbetalt et lån under det nye statlige skipsfinansieringstilbudet, som har som mål å gjøre det enklere for rederier å velge norske skipsverft og utstyrsleverandører.

KVARTALSRAPPORT

Eksportkreditt Norge 1. kvartal 2019: mangfold i søkermassen

28. mai 2019

Stort mangfold i søknadsmassen til Eksportkreditt Norge viser at stadig flere bransjer vurderer eksportfinansiering. Søknadsmassen i første kvartal 2019 lå på omtrent tilsvarende nivå som de foregående kvartalene.

Bærekraftig vei til eksportfinansiering

27. mai 2019

Er du en potensiell norsk eksportbedrift som lurer på hvordan Eksportkreditt Norge vurderer miljø- og sosiale forhold i transaksjonene som finansieres? Da bør du lese videre.

ECO-vennlige shuttle-tankere sikret finansieringen av innovativ, ny, norsk VOC-teknologi

14. mai 2019

Eksportkreditt Norge og GIEK har gitt lån og en garanti på 165,5 millioner amerikanske dollar, tilsvarende om lag 1,4 milliarder kroner.

Første skipsfinansieringsavtale på plass

06. mai 2019

Første låneavtale under det nye skipsfinansieringstilbudet til Eksportkreditt Norge er nå signert. Tilbudet var medvirkende til at et norsk rederi valgte å bygge ved et norsk verft fremfor i utlandet.

Cambi er årets eksportbedrift

01. mai 2019

Cambi Group AS fra Asker vant den prestisjefylte Eksportprisen 2019. Selskapet renser kloakkslam og omdanner det til nyttige produkter som biogass eller biogjødsel som brukes i landbruk.