Element Logic AutoStore
Robotlager med suksess

Fra Nedre Vats til global suksess

Det norskutviklede AutoStore er det mest kompakte lagersystemet på markedet, og gjør stor suksess internasjonalt, hjulpet av norsk eksportfinansiering.

Det norskutviklede AutoStore er det mest kompakte lagersystemet på markedet, og gjør stor suksess internasjonalt, hjulpet av norsk eksportfinansiering.

Fra ideen til Ingvar Hognaland i Hatteland Gruppen sprang ut på 1990-tallet, og til leveringen av det første kommersielle systemet i 2005, har AutoStore opplevd sterk vekst og er i dag et patentert og ledende automatisert lagerløsningssystem som selges globalt til logistikkselskap, e-retailere og andre sluttkunder med store lager. Løsningen utelukker bruk av paller og trucker, og sparer dermed lagerplass.

 

AutoStore bruker ulike distributører i lokale markeder. En av disse er Element Logic, som har installert systemet hos en rekke ledende bedrifter i Norge og i utlandet, blant annet hos XXL Sport & Villmark, Bergans, Komplett Group og Blåkläder.

– Vi opplever stor suksess med AutoStore kombinert med vår logistikkompetanse, sier Terje Skjølberg, salgssjef i Element Logic.

 

Eksportfinansiering

Eksportkreditt Norge har ved flere anledninger bistått Element Logics kunder med finansiering. UAB Devold benyttet seg av Eksportkreditt og GIEKs forenklede lånedokumentasjon i forbindelse med installeringen av lagerhåndteringssystemet ved sin fabrikk i Litauen. Les mer om forenklet lånedokumentasjon for lån under 100 millioner kroner her (LINK). Eksportkreditt bidro med finansiering på 1,2 millioner euro, med løpetid på 5 år, garantert av GIEK.

Også Bergans GmbH i Tyskland har finansiert sitt system ved hjelp av eksportfinansiering.

– Prosjektets klare lønnsomhet, og en smidig finansieringsløsning fra Eksportkreditt Norge gjorde at Bergans endret plan fra manuelt lager til automatisering i Hamburg. Dette til tross for at kostnadsnivået i Tyskland er langt lavere enn det Bergans er vant med fra Norge og Hokksund. Takket være fleksibiliteten til Eksportkreditt Norge og GIEK fikk vi kontrakten, og vi står nå i fremste rekke for å tilby utvidelse av anlegget i nær fremtid, sier administrerende direktør Dag-Adler Blakseth i Element Logic.

Eksportkreditt Norge innvilget finansiering til prosjektet på i overkant av 1.8 millioner euro, med løpetid på 5 år, garantert av GIEK (90 %) og DNB Bank ASA (10 %).

Ser videre vekst

AutoStore ble i fjor solgt til oppkjøpsfondet EQT som mener det globale markedet for ASRS (automated storage and retrieval) vil stige med 7% årlig, drevet av globale trender som økt fokus på automatisering, robotisering, urbanisering og behovet for arealeffektive løsninger, samt krav om økt leveringshastighet og nøyaktighet.

Les mer om Element Logic.

Kontakt oss
Olav Einar Rygg
Olav Einar Rygg Director of Lending +47 995 85 074 +47 995 85 074