Finansiert av Eksportkreditt Norge

Produserer nødhjelpsmat i Sør-Afrika

Med kunder som Leger Uten Grenser, Røde Kors, Matvareprogrammet og UNICEF, har det norske selskapet GC Rieber Compact posisjonert seg som en ledende aktør innen nødhjelpsmat siden oppstarten i 1948.

Med kunder som Leger Uten Grenser, Røde Kors, Matvareprogrammet og UNICEF, har det norske selskapet GC Rieber Compact posisjonert seg som en ledende aktør innen nødhjelpsmat siden oppstarten i 1948.

GC Rieber Compact Sør-Afrika (Pty) Limited ble etablert i Cape Town i 2014. Fabrikken produserer peanøtt-baserte ernæringsprodukter til behandling av akutt underernæring. Sør-Afrika som produksjonssted er strategisk viktig av økonomiske årsaker, landet har Afrikas sterkeste økonomi og er den viktigste produsenten innen forbruksvarer, men også beliggenheten har betydning: nærmere nødhjelpsområder, med lett tilgjengelige råvarer og god infrastruktur.

GC Rieber Compact ønsker å utvide produksjonen av nødhjelpsmat hos datterselskapet i Sør-Afrika. Komponentene til produksjonslinjen bestilles fra Tyskland og settes sammen i Sør-Afrika av norske ingeniører. Hele produksjonslinjen er basert på Norsk FoU, design og prosjektering.

Det er kriteriet norsk interesse som har gjort det mulig for Eksportkreditt Norge å kunne tilby finansiering til prosjektet.

Eksportkreditt kan finansiere eksporttransaksjoner som i betydelig grad fremmer norsk interesse, herunder forskning, utvikling og innovasjon.
Thor-Magne Johansen, Eksportkreditt Norge

– Dette har vært en spennende sak for oss hvor vi har fått vist frem bredden i vårt lånetilbud. Eksportkreditt kan finansiere eksporttransaksjoner som i betydelig grad fremmer norsk interesse, herunder forskning, utvikling og innovasjon. GC Rieber Compact har brukt syv år på å utvikle sin unike metode for produksjon av nødhjelpsmat, og er en ledende aktør på området, sier Thor-Magne Johansen, kundeansvarlig for industri- og miljøteknologi.

Eksportkreditt Norge har bevilget et SMB-B lån til GC Rieber Compact Sør-Afrika på EUR 2,2 millioner for å finansiere utvidelsen. Lånet er garantert av GIEK (90%), og GC Rieber Compact AS stiller en leverandørkreditt. (LINK til info om løsningen her).

– Eksportkreditt Norge er glad for å kunne bistå i finansieringen av produksjonsutstyr som vil bidra til å sikre at den terapeutiske maten som gis til de mest trengende menneskene i verden er enda tryggere. Transaksjonen er også en betydelig milepæl for oss, da den er vår første i det sørafrikanske markedet. Vi ser frem til flere muligheter i dette landet, men også i det bredere afrikanske markedet fremover, sier Caroline Goodwin, Senior Transaction Manager.

Om GC Rieber Compact:
Utvikler og produserer «ready to use» ernæringsprodukter. Benyttes blant annet i katastroferammede områder i hele verden, samt som nødrasjoner i livbåter. Produksjonslinjen er basert på teknologi rundt varmebehandling for å redusere bakteriell kontaminering.  Ingen andre i verden har tilsvarende teknologi for akkurat dette formålet.

Om GC Rieber:

  • GC Rieber har siden starten i 1879 blitt utviklet gjennom fire generasjoner, både gjennom egen vekst og oppkjøp.Ledes i dag av Paul-Christian Rieber
  • Hovedkontor i Bergen.
  • Opererer innenfor fem virksomheter;Shipping, Eiendom, Salt, Oils og Compact.

Bilde: Fra venstre, Guy Baxter, Business Development Director, Compact South Africa, Kjerstin Linde, CFO, GC Rieber Compact Group, Riaan Oosthuizen, Managing Director, Compact South Africa

 

Kontakt oss
Caroline Goodwin
Caroline Goodwin Project and Loan Administration +47 941 44 530 +47 941 44 530