Songa Endurance
Norske utstyrsleveranser

Skreddersydd for tøffe forhold

Boreriggene «Songa Enabler» og «Songa Endurance» er spesialbygget med tanke på røffe værforhold i Nordsjøen.

Boreriggene «Songa Enabler» og «Songa Endurance» er spesialbygget med tanke på røffe værforhold i Nordsjøen.

Etter en lang ferd fra verftet Shipbuilding & Marine Engineering i Sør-Korea har boreriggen «Songa Enabler» ankommet Statoils produksjonsanlegg på Mongstad. Leveringen er den siste av fire kategori D-rigger, som er spesialtilpasset for norsk sokkel og vil starte en åtteårs kontrakt på Snøhvit-feltet.

«Songa Enabler» er en effektiv helårsrigg konstruert for å takle de aller tøffeste omgivelser. Riggen kan bore ned til 8.500 meter og opererer i farvann på 100–500 meters dyp. Den kan også oppgraderes for fremtidig dypvannsoperasjoner. «Songa Enabler» skiller seg ut fra de tre foregående kategori D-riggene ved at den er utstyrt med en vinterpakke, som gjør det mulig for å operere i arktiske områder.

Norske utstyrsleveranser

Eksportkreditt Norge bidro med USD 130 millioner til finansieringen av riggen på bakgrunn av norske utstyrsleveranser fra bl.a. MH Wirth, Kongsberg Maritime, Viking og Norsafe. Lånet har en løpetid på ti år, og GIEK er garantist for Eksportkreditt Norges lån. Lånet er strukturert som en del av et større lånesyndikat.

To av fire

I august 2016 tok Songa Offshore levering av «Songa Endurance» fra det sør-koreanske verftet Daewoo. Riggen er en såkalt «kategori D-rigg», som er spesialtilpasset norsk sokkel. Den skal primært i arbeid for å bore produksjonsbrønner samt ferdigstille brønner, med en åtteårskontrakt for Statoil.

Den halvt nedsenkbare riggen kan utføre boring året rundt – og under tøffe klimatiske forhold. Den skal operere på dyp mellom 100 og 500 meter og bore brøn­ner ned til 8 500 meter. Det er ventet at boreoperasjonene vil starte ved årsskiftet.

Eksportkreditt Norge bidro med USD 132 millioner til finansieringen av riggen på bakgrunn av norske utstyrsleveranser fra bl.a. MH Wirth, Kongsberg Maritime, Viking og Norsafe. Lånet har en løpetid på ti år, hvor GIEK er garantist for Eksportkreditt Norges lån. Lånet er strukturert som en del av et større lånesyndikat.

For mer informasjon se Songa Offshores nettsider.

Foto: Songa Offshore

Kontakt oss:
Ingela Ek
Ingela Ek Project and Loan Administration +47 971 55 474 +47 971 55 474