WaveCraft
Rask, sikker og komfortabel

Unngår sjøsyke med innovativ båt

Den norskutviklede luftpute-katamaranen transporterer teknikere i værharde forhold uten fare for sjøsyke.

Den norskutviklede luftpute-katamaranen transporterer teknikere i værharde forhold uten fare for sjøsyke.

Tidligere i år ble den andre WAVECRAFT™ med navn Umoe Firmus satt i drift ved vindparken Sheringham Shoal utenfor kysten av Norfolk, England. Fartøyet ble charteret inn av Statkraft som var operatør av den 350MW store vindparken. Der har den fraktet teknikere og reservedeler til vedlikehold av vindturbinene.

Rask, sikker og komfortabel

Luftpute-katamaranen er 26 meter lang og har plass til 12 personer. Teknologien til fartøyet er basert på et SES (Surface Effect Ship), en videreutvikling av teknologien som er benyttet med suksess gjennom 25 år på norske militærfartøy. Fartøyet løftes av en luftpute som bærer opp til 80% av skipets vekt. Det gir den mulighet til å seile raskere og mer komfortabelt i høyere sjø en sammenlignbare katamaraner.

– WAVECRAFT™ er et viktig logistisk bidrag til den voksende offshore vind-industrien. Ved bruk av våre fartøy vil servicepersonell ankomme vindmøllene uthvilte og opplagt, klare til å gjøre sine oppdrag raskt og sikkert. Dette vil igjen medføre at vindmøllene raskere kan produsere strøm, som selvfølgelig er svært viktig for vindmølleoperatøren, sier VP Sales and Marketing, Are Søreng, i Umoe Mandal

Visste du at...
WaveCraft bruker samme teknologi som benyttes i marinefartøy

Voksende marked

Selv om den nye båttypen kan takle høye bølger, har det ikke gått på bekostning av hurtighet eller komfort. Fartøyet kan holde en toppfart på over 40 knop, noe som er bortimot 15 knop raskere enn andre fartøy i denne størrelsen.

Umoe Mandal har nå en tredje WaveCraft-båt under bygging og ser et stadig voksende marked.

Behovet for denne type fartøy vil øke betydelig når de store vindmøllene-parkene lenger fra land skal installeres og vedlikeholdes

Are Søreng, Umoe Mandal

Skipsfinansiering

Eksportkreditt Norge har bidratt med finansiering på bakgrunn av at båten går i utenriksfart.

– Eksportkreditt Norge er stolte over at vi kan tilby konkurransedyktig eksportfinansiering til denne nyskapende båten. Transaksjonen er garantert gjennom GIEK (70 %) og DNB (30 %), sier Olav Tore Breilid i Eksportkreditt Norge.

Kontakt oss:
Kaare Haahjem
Kaare Haahjem Ocean Industries +47 415 54 431 +47 415 54 431