– Eksportprisen ga oss mye PR

Airthings vant Eksportprisen 2018. Selskapet er verdensledende innen radonmåling, og de eksporterer hele 95 prosent av produksjonen. – Det var fantastisk å vinne Eksportprisen. Det ga oss mye PR i Norge, og vi har brukt prisen aktivt i vår internasjonale markedsføring, sier daglig leder Øyvind Birkenes.

Selskapet har i dag 40 ansatte, med kontorer i Norge, USA og Canada. Målet er å gå fra å være verdensledende innen radonmåling til verdensledende innen inneklimamåling. – Vi er et lite selskap med store planer. Det var derfor viktig for oss å vinne Eksportprisen, sier Birkenes, og fortsetter, – Som selskap fikk vi mye oppmerksomhet, og ikke minst ble luftforurensning satt på dagsordenen. Statens Strålevern anslår at det årlig omkommer rundt 300 personer av radonstråling i Norge. Flere av disse kan sannsynligvis unngås gjennom bedre målinger og oppfølging. 

Airthings vant Eksportprisen 2018. Foto: Stian Frøysang

Hvem fortjener Eksportprisen 2019?

Eksportprisen deles hvert år ut til en innovativ eksportvirksomhet som kan vise til suksess over tid, og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.  

I 2018 var 47 norske bedrifter nominert til Eksportprisen. Det er nå åpent for nominasjoner til årets eksportbedrift 2019.

Eksportprisen deles ut under Eksportkonferansen 30. april 2019 i Oslo. Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge står bak prisen.

Tidligere vinnere:

Kontakt oss
Ellen B. Svaheim
Ellen B. Svaheim Head of Communication +47 482 24 093 +47 482 24 093

Publisert 07. nov 2018