Eksportkonferansen 2018

Velkommen til årets viktigste konferanse for aktører innen norsk eksport, onsdag 18. april i Det Norske Teateret i Oslo.

Les om Eksportkonferansen 2020 her.

Arne Hjeltnes leder oss gjennom dagen med spennende foredrag, innlegg og debatter fra ledere innen næringsliv, politikk, forskning og organisasjonsliv. Hva vil et proteksjonistisk USA og et splittet EU etter Brexit bety for Norge og norske eksportører? Hva er kostnadene av økt proteksjonisme, og hvordan overlever vi som en liten nasjon i et stort internasjonalt maktspill?

For å kaste lys over disse spørsmålene får vi bl.a. besøk av Alain Chaboud fra the Federal Reserve i USA og Jon Gunnar Pedersen, direktør i Arctic Securities.

 

Vi vil også se nærmere på regjeringens eksportstrategi fra blant andre næringsminster Torbjørn Røe Isaksen. Vi vil høre fra norske eksportører som har lykkes i sine respektive bransjer – hvilke suksesskriterier vil de trekke frem, og hvilke tiltak vil de vektlegge for å styrke norsk eksport i fremtiden?

Til slutt vil vi ta for oss Kina som marked og handelspartner. Hvordan vil de strukturelle endringene i Kinas økonomi påvirke samhandelen med Norge? Hvordan påvirker digitaliseringen måten man gjør business i Kina, og hvilke muligheter ligger i dette landskapet for norske virksomheter? Investor Chris Rynning, Jerome Ma fra JD.com og Andrea Holvik Thorson fra Wiral vil forsøke å svare på disse og andre spørsmål.

Ti nominerte, én vinner

Hvert år kårer vi årets eksportbedrift, basert på lønnsomhet, hvor stor andel av bedriftens omsetning som er eksport og hvor nyskapende produktet eller markedet er. Blant de nominerte er:

Blant de i alt ti nominerte går tre videre til finalen. Til slutt velger juryen ut en vinner, som mottar prisen på Eksportkonferansen.

Kontakt oss
Ellen B. Svaheim
Ellen B. Svaheim Head of Communication +47 482 24 093 +47 482 24 093