Ny sjef i Eksfin

Tone Lunde Bakker skal lede Eksportfinansiering Norge

Tone Lunde Bakker har fått jobben som administrerende direktør i Eksportfinansiering Norge, som etableres 1. juli 2021.

– Eksportfinansiering Norge får en leder med god innsikt i eksportbedrifters behov for finansiering, solid kredittforståelse og mange års ledererfaring. Dette er kompetanse som blir viktig i etableringen av Eksportfinansiering Norge, og i arbeidet med å fremme eksport, sier næringsminister Iselin Nybø.

Skal styrke norsk eksport

Tone Lunde Bakker (58) kommer fra stillingen som daglig leder i Swedbank Norge, som hun har hatt siden 2017. Hun leder bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Equinor, og er utnevnt til «Leadership Champion» i «Woman Entrepreneurs Finance Initative» i regi av Utenriksdepartementet. I tillegg har hun mange års erfaring fra ledelse, kundeaktiviteter og kredittarbeid i nordiske forretningsbanker. Bakker er utdannet siviløkonom fra Arizona State University.

Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i Eksportfinansiering Norge sammen med de ansatte. Vi skal arbeide for å bidra til økt norsk eksport og omstilling av norsk økonomi,

Tone Lunde Bakker

Det midlertidige styret for sammenslåingen av GIEK og Eksportkreditt Norge har ansvar for å sikre at Eksportfinansiering Norge er operativt fra 1. juli, og har sammen med et rekrutteringsselskap gjennomført ansettelsesprosessen.

-Etter en omfattende prosess er jeg glad for å få på plass en administrerende direktør som vi mener vil gjøre en svært god jobb i Eksportfinansiering Norge, til gode for norsk næringsliv, sier interimsstyreleder Morten Støver.

 

Les pressemeldingen fra NFD

 

Publisert 06. mai 2021